Spint bestrijden vraagt om doorzettingsvermogen

Merk je dat de planten in je huiskamer plakkerig zijn en dat er kleine beestjes in krioelen? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met spint. Deze beestjes zijn ontzettend klein maar kunnen toch flinke schade aanbrengen aan je kamerplanten. Ook bepaalde kasplanten en zelfs planten in je tuin kunnen worden aangetast door spint. Spint bestrijden is goed te doen, als je tenminste weet wat je moet doen. Onze moeders en oma's gebruikten spiritus opgelost in water en namen ieder blad af. Dat is niet alleen slecht voor de planten en het milieu, het stinkt ook nog eens én is slecht voor het milieu. Nee, de oplossing is roofmijt tegen spint inzetten. Dat is biologisch en natuurlijk.

Spint bestrijden is een kwestie van de lange adem

Het kan zomaar zijn dat je een nieuwe plant hebt gekregen waar je, in eerste instantie, niets verkeerds aan zag. Maar toen je een week later nog eens keek zat die plant onder de kleine beestjes en een plakkerige stof. Spint dus. En dus moet je spint bestrijden. Het is dan fijn om te weten dat je heel gemakkelijk online roofmijt kunt aanschaffen. Deze beestjes zijn gek op spint en zullen het spint bestrijden graag voor je regelen.

Hoe werkt roofmijt inzetten tegen spint?

Je bestelt de roofmijt online. Deze wordt bij je thuis bezorgd in een buisje. Voor één plant heb je ongeveer 500 roofmijten nodig, deze zijn zo klein, ze passen gemakkelijk in dat ene buisje. Heb je de roofmijten binnen? Dan leg je het buisje voor een half uurtje horizontaal in je koelkast. Ondertussen check jij even precies welke planten behandeld moeten worden. Je zet de roofmijt uit op de bladeren van de aangetaste planten. Zijn de bladeren te klein of blijft de roofmijt er niet op liggen? Gebruik dan koffiefilterzakjes om de roofmijt in te verdelen. Ze mogen de grond niet raken. Roofmijten zullen zelf (dolenthousiast!) op zoek gaan naar spint. Maar ze kunnen zich niet zo ver verplaatsen. Het is dus wel van belang dat je de roofmijt daar plaatst waar deze echt nodig is.

Kan ik roofmijt ook buiten gebruiken?

Voorheen kwam spint alleen voor in huis en in kassen, maar tegenwoordig kun je het ook in je tuin vinden. Spint bestrijden in je tuin gaat op dezelfde manier als spint bestrijden in huis. Het is alleen zaak om rekening te houden met de weersomstandigheden. Het mag niet regenen en ook de volle zon is niet aan te raden.

Leave a comment