Leuke cadeaus om te geven als je cadeau-stress hebt

Een cadeau bedenken is meestal een hele klus. Veel mensen vinden het in ieder geval lastig om met iets op de proppen te komen. Dat is ook niet zo gek, want zeker als je iemand niet zo goed kent, weet je helemaal niet waar je diegene blij mee kunt maken. Sommige mensen zijn heel kieskeurig of hoeven eigenlijk niks. Of ze willen iets heel specifieks, waar je eigenlijk als koper niks mee kan. Voor situaties waarin je eigenlijk niet weet wat je nou aan iemand moet geven, is hier een lijstje met algemene ideeën die meestal wel een schot in de roos zijn. 

Bloemen

Bloemen worden vrijwel altijd gewaardeerd, omdat ze gewoon erg mooi en een teken van liefde zijn. “Ik heb aan je gedacht”, zeggen bloemen eigenlijk. En dat is een mooi cadeau om iemand te doen. Als je er wat dieper op in wil gaan zou je nog kunnen kijken naar de kleur van de bloemen en de betekenis daarvan. Rode rozen bijvoorbeeld worden gezien als romantische bloemen. Zo zijn er ook kleuren voor vriendschap, beterschap en nog veel meer. 

Sokken

Iedereen draagt sokken en bij iedereen verslijten sokken ook. Dat betekent dat als je iemand sokken geeft, dat altijd wel van pas komt. Je kan bijvoorbeeld Tommy Hilfiger sokken geven. Maar tegenwoordig zijn dure merken helemaal niet meer als enige in. Het is juist hip om sokken van de Lidl te dragen. Dus dat kan je ook gewoon doen, afhankelijk van iemands smaak. 

Waardebon

Een boekenbon, bioscoopbon, kledingbon, noem maar op; dit zijn allemaal fijne cadeaus om te krijgen, toch? Je kan feitelijk je eigen cadeau uitkiezen terwijl anderen dat al voor je hebben betaald. Dit is dus ook een slim cadeau om aan iemand te geven als je wel iets weet over wat diegene leuk vindt, maar niet heel specifiek wat precies. Iemand die houdt van lezen geven je een boekenbon, iemand die houdt van films geef je een bioscoopbon, zo simpel is het. Daar maak je iemand hartstikke blij mee. 

Iets lekkers

Een beetje algemeen, maar wel heel leuk, is iets lekkers te eten of te drinken geven. Probeer een klein beetje te peilen waar iemand van houdt, om het toch iets persoonlijker te maken. Een mini proeverij van speciaalbier is heel leuk voor een bierliefhebber. Of een goede kaasplank, als iemand van kaas en borrelen houdt. Chocola doet het meestal ook goed, maar niet bij iedereen, dus dat is wel een goede om even te dubbelchecken. 

Leave a comment