Voor binnen en buiten

Na een heerlijk stukje buiten te hebben gelopen met de hond, doen we vaak onze schoenen uit en doen we onze pantoffels aan. Maar onze hond heeft dit privilege vaak niet. Maar waarom eigenlijk niet? Er bestaan tegenwoordig hele leuke hondenschoenen en hondensokken. De hondenschoenen kunnen gebruikt worden voor buiten en binnen kunnen de hondensokken aangetrokken worden. Zo heeft de hond geen koude poten meer. De hondenschoen is waterafstotend, dus de pootjes blijft droog en heerlijk warm.

Multifunctionele schoentjes

Net als onze schoenen zijn hondenschoenen meer dan alleen een schoen. Ze zijn vaak heerlijk warm of lekker luchtig. Dit hangt natuurlijk af in welk seizoen de schoen wordt gedragen. Schoenen gaan lang mee en kunnen een echte eyecatcher zijn. Je ziet ze regelmatig terugkomen in modebladen. Naast de mode ontwerpers, dragen honden nu ook vaker een schoentje. Naast dat het er leuk uitziet, is de schoen zo ontworpen dat het voor de hond erg lekker zit. Hondenschoenen worden steeds meer verkocht in winkels of op het internet, ze zijn vaak in verschillende kleuren te koop. Als je een hondenschoen wilt kopen, zorg er dan voor dat je de juiste maat voor je hond koopt. Vak staat hier een maattabel bij. Wil je schoentjes kopen in een dierenwinkel? Vraag dan een medewerker in de dierenwinkel om advies.

Lopen op gemak

Tijdens de koudere dagen, die voornamelijk in het winterseizoen zijn, hebben de honden koude poten. Hun voetkussentjes kunnen door de kou sneller beschadigd raken. Hondenschoentjes kunnen dan een oplossing bieden. Door een schoen aan de hondenpootjes te doen, worden de voetkussentjes niet gauw beschadigd of verwond en kunnen ze makkelijker buiten lopen. De hond heeft warme voetjes en loopt veel beter op straat. In de zomer kan het asfalt behoorlijk heet zijn, ook dan kunnen de voetkussentjes van een hond beschadigd raken. Dit geldt hetzelfde als in de winter, de hond krijgt dan extra bescherming aan zijn pootjes.

Rustig aan

Sommige hondenschoenen zijn gemaakt van stevig rubber gemaakt, waardoor de hond minder snel uitglijdt. De hond staat hierdoor dus stabieler op het wegdek. De hondenschoenen kunnen ook binnen gebruikt worden als je bijvoorbeeld laminaat of een stenen vloer hebt. Laminaat kan ook behoorlijk glad zijn voor een hond. En een stenen vloer kan oneven zijn, waardoor een hond minder sneller houvast heeft en de voetkussentjes ook sneller beschadigd kunnen worden. Een hondenschoen biedt hiervoor dan extra bescherming. Ook zijn hondenschoenen ideaal voor honden die al wat meer op leeftijd zijn of een blessure hebben. Er bestaan namelijk speciale schoentjes voor honden die extra ondersteuning voor de hond bieden.

Leave a comment